Join nemare's empire

utorok 21. júna 2011

Japonsko šokuje: Takto vyzerá 3 mesiace po zemetrasení!

TOKIO - Len pred troma mesiacmi sa Japonsko ponorilo do chaosu a smútku, ktorý spôsobilo silné zemetrasenie a následná prívalová vlna cunami. Rýchlosť, akou sa krajina s katastrofou vysporiadava, je neuveriteľná.

Začiatkom marca zničilo jedno z najsilnejších zemetrasení od začiatku meraní mnohé japonské mestá a nechalo tak za sebou spúšť, ktorá nemá obdoby. Z povrchu zemského vymazalo tisíce domov a z ich obyvateľov spravilo bezdomovcov.
Japonci sa však po pohrome, ktorá si vyžiadala takmer 30-tisíc obetí a nezvestných zomkli a bez zbytočných rečí sa pustili do obnovy krajiny. Tá by podľa odhadov odborníkov mala vyjsť na 184 miliárd dolárov (162 miliárd eur).
Pokrok je zjavný už na prvý pohľad; miesta, ktoré boli zavalené stromami a sutinami, sú vyčistené, mnohé z ciest sú už opravené a zjazdné a elektrické vedenia opäť sfunkčnené. Život sa pomaly, ale isto vracia do normálu, aj keď obyvatelia na hrôzu spojenú s osudným dňom 13. marca určite nikdy nezabudnú.
Hrozbu pre nich predstavuje rádioaktívne žiarenie, ktoré sa šíri z poškodenej jadrovej elektrárne Fukušima I. Tento týždeň sa neďaleko nej narodil králik bez uší, čo len podporuje tvrdenia viacerých expertov o tom, že únik radiácie bude mať dlhodobé následky. To ale, tak ako v prípade elektrárne Černobyľ, ukáže až čas.

http://www.topky.sk/cl/11/1277443/Japonsko-sokuje--Takto-vyzera-3-mesiace-po-zemetraseni-

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára