Join nemare's empire

streda 6. júla 2011

Americký Phoenix zasiahla silná piesočná búrka

Tento rok sužujú Spojené štáty obzvlášť silné búrky, pričom sezóna tornád je najsmrteľnejšia za posledných šesť desaťročí.


Americké mesto Phoenix zasiahla v utorok 5. júla silná piesočná búrka.

WASHINGTON 6. júla (WEBNOVINY) - Americké mesto Phoenix zasiahla v utorok vo večerných hodinách silná piesočná búrka, ktorá prekryla slnko a postŕhala stĺpy elektrického vedenia, informovali miestne médiá. Podľa ich údajov bol oblak piesku 96,5 kilometra široký a sprevádzal ho vietor s rýchlosťou 96 kilometrov za hodinu. Americkí meteorológovia uviedli, že išlo o "veľmi veľkú a historickú piesočnú búrku". Tisíce ľudí ostali bez elektrickej energie, zranenia či obete však hlásené neboli.Stena z prachu sa prehnala aj mestami Tempe, Avondale a Scottsdale. Pre zlú viditeľnosť nemohli do Phoenixu odletieť žiadne lietadlá z letísk v Las Vegas alebo Los Angeles.

Tento rok sužujú Spojené štáty obzvlášť silné búrky, pričom sezóna tornád je najsmrteľnejšia za posledných šesť desaťročí. K týmto problémom pribudli tiež rozsiahle záplavy pozdĺž rieky Mississippi či veľké suchá na juhu krajiny.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára