Join nemare's empire

štvrtok 11. augusta 2011

Finančné trhy sa prepadli o 900 miliárd eur

wall street
Za posledných sedem mesiacov sa vďaka poklesu akcií na burzách stratilo asi 3,4 bilióna eurväčší obrázokAutor: SITA/AP

Brusel - Vyše 900 miliárd eur v Spojených štátoch a Európe sa za dva dni stratilo ako dym.
Uviedli to finanční analytici z Dexia Securities, investičnej spoločnosti francúzsko-belgickej banky Dexia.
Podľa ich údajov, ktoré na svojom spravodajskom portáli uvádza belgická rozhlasová a televízna spoločnosť RTBF, sa faktúra spôsobená prepadmi finančných trhov na konci minulého a začiatku tohto týždňa vyšplhala na celkovú sumu 917 miliárd eur.
Nižší rating: Americký dlh nedražie, slovenský môže
Stratové boli firmy na oboch stranách oceánu, pripomínajú analytici vo svojom dokumente, v ktorom udalosti na amerických a európskych burzách zaradili medzi "najväčšie straty roku 2011".
Jean-Paul Pierret z Dexia Securities uviedol, že za posledných sedem mesiacov sa vďaka poklesu akcií na burzách stratilo asi 3,4 bilióna eur, čo predstavuje takmer tretinu hrubého domáceho produktu Spojených štátov (14,5 bilióna dolárov).
Trhy varujú. O najvyšší rating môže prísť aj Francúzsko
Odhady analytikov sa týkajú strát 500 amerických podnikov združených cez burzový index SP 500 a strát 600 spoločností z Európy zoskupených indexom DJ Stoxx 600, spresnila Dexia Securities.
Tieto spoločnosti zastupujú všetky sektory hospodárskeho života, od služieb a financií cez oblasť zdravotníctva, dopravy, spotreby a luxusného spôsobu života.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára