Join nemare's empire

utorok 23. augusta 2011

Izrael se podle bývalého vedoucího NSC připravuje na válku s Egyptem

Bývalý ředitel Národní izraelské bezpečnostní rady (NSC) požaduje vzhledem k rostoucímu napětí s Egyptem vojenskou akci na Sinajském poloostrově.
Uzi Dayan sdělil v pátek izraelskému televiznímu programu Kanál 7, že izraelské vojenské a bezpečnostní síly by se měly připravit na odlišnou formu jednání při rozhovorech s novou egyptskou vládou.
Tvrdil, že vojenské úsilí by se mělo zaměřit na ty, které představují hrozbu pro izraelský režim.
„Toto je pro izraelskou armádu čas k vítězství a k převzetí kontroly na Sinaji,“ řekl Dayan.
Izraelští vojáci mají podle mírové smlouvy s Egyptem z roku 1979 zakázaný vstup na Sinajský poloostrov.
Napětí mezi Káhirou a Tel Avivem vzrostlo poté, co izraelští vojáci zabili ve čtvrtek několik egyptských vojenských a bezpečnostních pracovníků.
Dayan také sdělil, že se minulý týden konala schůzka za přítomnosti náčelníka generálního štábu Benny Jants, a že se diskutovalo o otázkách týkajících se Sinajského poloostrova, ale neupřesnil podrobnosti jednání.
S důrazem na zachování mírové smlouvy mezi Egyptem a Izraelem sponzorované Spojenými státy prohlásil, že by izraelské orgány měly „zachovávat bezpečnost svých civilistů a zároveň zajistit, aby se nestupňovalo napětí mezi Izraelem a Egyptem.“
Izraelská armáda musí „reagovat tvrdě sledováním teroristů a dát jasný signál egyptské vládě, že můžeme vojensky intervenovat na Sinaji“ , abychom neoslabili izraelskou hranici, která by se mohla stát místem vojenských útoků.
Vztahy mezi oběma vládami zůstávají nadále napjaté. V sobotu Egypt odvolal svého velvyslance z Tel Avivu.
Former head of Israel’s National Security Council (NSC): "Israel Prepares for War with Egypt in Sinai Desert" vyšiel 20. augusta na GlobalResearch.ca. Preklad Zvědavec.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára