Join nemare's empire

štvrtok 11. augusta 2011

Mali by sme vstúpiť do eurozóny, tvrdí ruský oligarcha

Michail Prochorov, ktorý sa stal lídrom novej politickej strany Pravá vec, sa domnieva. že je potrebné vytvoriť "väčšiu Európu od Lisabonu k Vladivostoku" a pomôcť európskym krajinám odvrátiť hroziace bankroty problémových štátov.
MOSKVA. Ruský miliardár Michail Prochorov vyhlásil, že Rusko by malo prijať spoločnú európsku menu a vstúpiť do schengenskej zóny voľného pohybu osôb a tovaru. Podnikateľ argumentuje potrebou pomôcť "zachrániť Európu", pričom potenciálny vstup do eurozóny a schengenu označil za "smelý a strategický" krok, ktorý je potrebné urobiť a "priblížiť sa tak k Európe".
Prochorov, ktorý sa stal lídrom novej politickej strany Pravá vec, sa domnieva. že je potrebné vytvoriť "väčšiu Európu od Lisabonu k Vladivostoku" a pomôcť európskym krajinám odvrátiť hroziace bankroty problémových štátov. Ruský oligarcha sa zároveň domnieva, že "rozľahlé ruské územie by mohlo poskytnúť priestor pre mnoho európskych firiem" a Rusko by sa tak stalo "dominantnou ekonomikou".
Prochorov patrí medzi najbohatších ľudí na svete. V júni sa stal lídrom strany Pravá vec, ktorá žiada uskutočnenie zásadných ekonomických reforiem v krajine. Vplyv na správu verejných vecí chce získať v decembrových parlamentných voľbách.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára